Het Spaanse eiland.

In maart 2007 vertrok ik met mijn diploma op zak naar het zonnige en Spaanse eiland Mallorca om te gaan werken als allround entertainer. Met twee volle koffers, een hoop naïviteit en een flinke portie enthousiasme nam ik afscheid van mijn familie en vrienden en vloog ik het avontuur tegemoet, niet wetende wat voor impact het zou gaan hebben op de rest van mijn verdere carrière. Want daar, op dat Spaanse eiland, is mijn droom ontstaan om ooit zelf een eigen evenementenbureau te gaan beginnen.

Ieniemienie keukentje.
Lente 2012, ik woonde in een jaren ’30 woning in het bruisende centrum van Boxtel waarbij elke dag een excuus was voor een feestje. In deze tijd heb ik heel wat uren doorgebracht in ons ieniemienie keukentje met daarin een ieniemienie tafeltje en twee ieniemienie stoeltjes. Voor mij en mijn huisgenoot het walhalla voor goede gesprekken, brainstormsessies en heel veel lol. Tijdens één van onze feestelijke avondjes was daar opeens die naam. Een naam die hopelijk tot nieuwsgierigheid wekt, een naam die soms moeilijk uit te spreken valt (blijk later), een naam die staat voor creativiteit, passie en energie. Maar bovenal een naam die past. Tijdens ons feestelijk avondje zijn er een hoop namen voorbij gekomen, maar deze voelde meteen goed. Daar, aan dat ieniemienie tafeltje, in de lente van 2012, is de naam M-BIRD EVENTS ontstaan.

Met zonder plan.
Op 24 juli 2015 vierde ik niet alleen de verjaardag van mijn moeder, maar besloot ik die ochtend met mijn oude barrel naar de kamer van koophandel te rijden. Met heel wat onzekerheden liep ik het gebouw naar binnen en even later met dezelfde onzekerheden stond ik als eigenaar van een evenementenbureau genaamd M-Bird Events weer buiten. Rete spannend vond ik het, maar dacht ook, ik ga dit gewoon doen! Met zonder plan ben ik terug gereden naar huis, de verjaardag van mijn moeder gevierd, en dacht, kom maar op!

Alles kan.
Vandaag, vijf jaar geleden, vier ik niet alleen de verjaardag van mijn moeder, maar kijk ik ook terug op vijf fantastische leerzame jaren. Vijf mooie jaren waarbij ik mezelf als ondernemer heb mogen ontwikkelen. En nog steeds leer ik iedere dag en mag ik me gelukkig prijzen met een hoop mooie successen. Maar ook blijft die onzekerheid bestaan. Want hoe moet alles nu verder in een bijzondere tijd waarbij een virus ervoor zorgt dat al het werk is stil komen te liggen? En welke weg ga ik nu in?

Eén ding weet ik zeker, deze jas wil ik nog heel lang blijven dragen. Niets is mooier dan die ene beleving te kunnen creëren en een bijzondere dag te mogen organiseren vol verrassingen. Ook al ben ik op papier vijf jaar eigenaar van een heerlijk bedrijf, gevoelsmatig begint het avontuur nu pas. Corona heeft ervoor gezorgd dat ik ‘eindelijk’ de tijd heb kunnen nemen om eens goed alles onder de loep te leggen en na te denken wat ik wel en niet (meer) wil. Dat kost tijd, en gezien ik het type ben liever nu dan morgen, is dat een flinke uitdaging, maar wel eentje die ik niet uit de weg ga. Want ik blijf geloven in die ene droom, die droom die is ontstaan op dat mooie Spaanse eiland Mallorca.

Liefs Merel