Wat als…

Wat als die bekende blauwe envelop wordt bezorgd met een brief inclusief confetti en slingers? Of benoemen we antidepressiva opeens tot een PARTY DRUG en geven we XTC de naam antidepressiva? Wat zou er dan gebeuren? Zou dan de belastingschuld geen betekenis hebben en worden taboes doorbroken? Hoe mooi zou dat zijn en wat zou het leven voor een hoop mensen wat dragelijker worden.

 

Vijfenzeventig jaar vrijheid

Op 4 mei 2020 gaf koning Willem Alexander tijdens de dodenherdenking een indrukwekkende toespraak die iedereen zich waarschijnlijk nog wel kan herinneren. We vierden vijfenzeventig jaar vrijheid! Iets waar ik, en hopelijk 17 miljoen mensen met mij, dankbaar voor ben. Hierdoor zijn er kansen en mogelijkheden gecreëerd waardoor we in een land leven waar de meesten van ons zich in een veilige omgeving bevinden. Maar ook besef ik me maar al te goed dat deze veilige basis in een tijd van crisis juist kan omslaan naar een meer zorgelijke en wellicht onveilige situatie. Iets wat op dit moment een onderwerp van discussie is en wij, van de partij van de confetti, zien dan ook graag snel verandering hierin komen. Onze grote zorg? Dat straks iedereen aan de party drug zit en er nergens meer een feestje gevierd zal worden.

 

365 dagen, 1 dag en 3 uur

Alweer zolang is het geleden dat de eerste Corona patiënt in Nederland een feit was. Sindsdien is alles anders en heeft het Coronavirus ons kleine Kikkerlandje op zijn kop gezet. Iets wat we 365 dagen, 1 dag en 3 uur geleden niet hadden kunnen bedenken. Want op alle vlakken raakt het jou en mij. De partij van de confetti beseft dat als geen ander en daarom kiezen wij voor een kleurrijk Nederland. Bij ons worden de mondkapjes benoemd tot feestkapjes, de 1,5 meter wordt duidelijk zichtbaar gemaakt met de 1,5 meter rode feestloper en demonstreren doen we alleen nog maar met slingers, feesttoeters en confetti. Kies jij voor een kleurrijk Nederland waar het allemaal draait om de goede en respectvolle sfeer en plezier? Stem dan nu op de partij van de confetti waarbij iedereen welkom is!

Met feestelijke groeten,

Merel